Tweedehands Plateauwagen
 

Tweedehands Plateauwagen - Gebruikte Plateauwagen

 

Een plateauwagen en een standaard bakwagen zijn bijna hetzelfde, alleen heeft een standaard bakwagen de wielen naast de laadbak en een plateauwagen de wielen er onder. Het voordeel zit hem in de beschikbare laadruimte die dus veel breder is bij een plateauwagen.

 

Doordat de laadvloer veel breder is kan met een plateauwagen dus bredere ladingen of meer lading ineens vervoerd worden en voor veel bedrijven is dit net het punt waarom men een plateauwagen kiest boven een standaard type aanhangwagen met de wielen naast de laadbak. Omdat de laadvloer boven de banden ligt met een plateauwagen worden deze wagens vaak voorzien van verlaagd chassis met een kleinere bandenmaat om zodoende het dieptepunt te verlagen.

 

Een ander voordeel van een plateauwagen zijn de afneembare zijborden zodat er, na deze verwijderd te hebben, een platte aanhangwagen zonder bak overblijft. Dit is iets wat met een gewone bakwagen niet mogelijk is omdat de bak een vast onderdeel is van de aanhangwagen zelf.

 

Behalve nieuwe plateauwagens van verschillende top merken verkopen we ook vaak tweedehands plateauwagens met 3 maanden volledige garantie. Als het budget net even niet toereikend is of u gewoon op zoek bent naar een koopje dan is een tweedehands plateauwagen de meest voor de hand liggende keuze.

 

Zo hebben wij ten tijde van het schrijven van deze pagina deze gebruikte 5 meter plateauwagen in onze shop.  Deze plateauwagen is voorzien va 30 cm. aluminium zijborden, 2-delig met tussenrong en allen rondom neerklapbaar. Een houten vloer en verlaagd chassis met 195/50R13 wielen. (laadvloerhoogte ca. 64 cm.)

Voorrek, 2 Oprijplanken, 250x30cm. en opberglade en U-profiel aan achterzijde. 2 Steunpoten, kantel- en uitdraaibaar aan achterzijde, handlier op voorzijde en bindhaken geintegreerd in zijranden vloer.

  Tweedehands Plateauwagen
     
Deze enkelassige multi- plateauwagen hebben wij ook tijdens het schrijven van deze pagina in onze tweehands shop voor de verkoop.

 

Deze plateauwagen heeft 30 cm. aluminium rondom,afneembaar voorrek op de borden, verlaagd chassis met 195/50B10 wielen, (laadvloerhoogte ca. 56 cm.)
250 cm. aluminium oprijplanken met opbergladen, aan de achterzijde een U-profiel tbv de oprijplanken, zware kantelbare steunpoten, draaibaar, V-dissel met opklapbaar neuswiel en onderbouwkoppelingsslot.

  Gebruikte plateauwagen
Voor ons actuele tweedehands plateauwagen aanbod klikt u nu op 1 van de rechter knoppen of klik hier voor een overzicht van alle occasions.

 

Notitie: Vanwege de relatie tussen plateauwagens en reguliere bakwagens zijn onze tweedehands plateauwagens opgenomen in dezelfde rubriek als deze bakwagens.

   
Gebruikte open enkelassers
Gebruikte open tandemassers
 
Gesloten tweedehands enkel en tandemassers