Schamelwagens
 
Momenteel worden er geen nieuwe schamelwagens (met draaikrans) meer goedgekeurd in Nederland en Europa met het oude mechanische remsysteem. Per november 2014 is namelijk de wetgeving veranderd. Het is nog zoeken naar een passende oplossing.
 

Schamelwagen

 

Schamelwagens zijn uitermate geschikt voor het vervoer van groot en lang materiaal. Bij een schamelwagen heeft u nooit last van te veel of te weinig kogeldruk. Dit voorkomt gevaarlijke situaties op de weg, zoals slingeren.

 
Aan de basis van deHulco schamelwagen

staat een sterk en stabiel vakwerkchassis. Naast kwaliteit staan veiligheid en gebruiksgemak hoog in het vaandel. De schamelwagen is zowel verkrijgbaar met 2 als 3 assen. Elke schamelwagen bestaat uit een royale standaarduitrusting,zoals geintergreerde zijverlichting, uittrekkokers aan voor- en achterzijde, zijborden die onder de laadvloer wegklappen, een lage laadvloer en voldoende bindingsmogelijkheden. Tevens zijn diverse opties leverbaar.

 
Hulco schamelwagens
  Hulco
 
De Henra schamelwagen is een oer degelijke wagen. Deze schamels zijn zeer compleet uitgevoerd, zo is de Henra schamelwagen standaard uitgevoerd met een verlaagd chassis, waardoor de laadvloerhoogte slechts ca. 65 cm. is. De schamelwagens zijn verkrijgbaar in diverse maatvoeringen en leverbaar met verschillende mogelijkheden.   henra schamelwagens
  Henra
 
Overige uitvoeringen van schamels
 
    veldhuizen dieplader
     
    kuiper schamelwagen
     
    schamelwagen
     
    oprijschamelwagen
     
    oprij schamelwagen
     
    wico oprijschamelwagen